doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek
Hypotheken • 3 min leestijd

Hoe kan ik mijn doorlopend krediet oversluiten naar mijn hypotheek?

Michiel Brunet de Rochebrune - op 19 november 2020

Je kunt een doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek. De rente in een hypotheek is lager dan in een doorlopend krediet, dus is het oversluiten een interessante optie. Ontdek hier meer.

Je kunt een doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek, ook al koppelen geldverstrekkers daar voorwaarden aan. De rente in een hypotheek is namelijk lager dan de rente in een doorlopend krediet, dus is het oversluiten een interessante optie om te onderzoeken. Door het op deze manier oversluiten van je doorlopend krediet kun je veel geld besparen, maar houd wel rekening met de kosten.

Een hypotheek is de goedkoopste vorm van het lenen van geld. Hiervoor is een goede verklaring. Een hypotheek heeft namelijk de eigen woning als onderpand. Als je niet meer aan je betalingsverplichtingen voldoet, kan de bank jouw huis verkopen om hiermee de schulden (deels) te vereffenen. Een doorlopend krediet kun je oversluiten naar de hypotheek en daarmee de schuld in jouw hypotheek plaatsen, maar je moet wel voldoen aan de voorwaarden.

Hoe kun je een doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek?

Stap één is het gesprek aangaan met een erkend en onafhankelijk hypotheekadviseur. Een ervaren hypotheekadviseur schat voor jou de haalbaarheid van een extra hypotheek in en kijkt samen met jou wat hiervoor nodig is. 

De vervolgstap is het aanvragen van een tweede hypotheek waarvoor je in ieder geval nog naar de notaris moet voor het notarieel vastleggen van de tweede hypotheek. Als onafhankelijk en erkend hypotheekadviseur begeleiden wij jou in deze stappen. Maar er zijn zaken die je moet weten over het oversluiten van je doorlopend krediet.

doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek

Ad Viseur geeft jou twee tips mee

  1. Als je huidige hypotheek verhoogd is ingeschreven, hoef je niet opnieuw naar de notaris. Dan kan de hypotheek onderhands verhoogd worden.
  2. Als erkend hypotheekadviseur sluiten wij vaak de volledige hypotheek gelijk over omdat het praktischer en goedkoper is.

 

Een doorlopend krediet hoort eigenlijk niet thuis in een hypotheek

Een hypotheek is niet bedoeld voor het financieren van consumptieve uitgaven, maar het is wel mogelijk. Een eerste vereiste voor het oversluiten van een doorlopend krediet naar een hypotheek, is het hebben van overwaarde in de eigen woning. Het hebben van overwaarde wil helaas nog niet zeggen dat het oversluiten lukt. De geldverstrekker moet namelijk wel bereid zijn om jou het geld te lenen.

 

Advies van Ad Viseur

“Wil een extra hypotheek niet lukken? Je kunt het doorlopend krediet ook oversluiten naar een persoonlijke lening. Bij de beoordeling van de mogelijkheden wordt dan rekening gehouden met het aflossen van het doorlopend krediet. Onze ervaren financieel adviseurs laten zich niet ontmoedigen door een obstakel en zoeken graag voor jou naar financiële oplossingen.”

 

Houd rekening met de kosten van een extra hypotheek

Je doorlopend krediet oversluiten naar een hypotheek brengt kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan advies- en bemiddelingskosten, notariskosten en taxatiekosten. Door deze kosten komt het oversluiten van je doorlopend krediet van bijvoorbeeld €5.000 niet uit. 

Een extra hypotheek afsluiten kost namelijk een paar duizend euro. Zelfs met de rentebesparing verdien je niet altijd de kosten terug. Onze erkend financieel adviseurs vertellen jou graag wanneer het wél voordelig uitkomt.

 

Hoeveel kan ik besparen met het doorlopend krediet oversluiten naar mijn hypotheek?

Heb je nog vragen over het oversluiten van jouw doorlopend krediet naar je hypotheek? Onze adviseurs zitten klaar om jou te helpen! Met een gratis bespaaroverzicht kom je er, vrijblijvend, achter wat je kan besparen op zowel je doorlopend krediet als je hypotheek. Met een gratis adviesgesprek kan een hypotheek adviseur in een vrijblijvend gesprek al jouw opties uitleggen met betrekking tot het oversluiten van je doorlopend krediet naar je hypotheek. 

Zowel het bespaaroverzicht als het adviesgesprek zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je mag zelf bepalen wat je met de gewonnen informatie doet! 

doorlopend krediet oversluiten naar hypotheek
Jouw doorlopend krediet oversluiten?

Ontdek stap voor stap wat je kunt verwachten van het oversluiten in het stappenplan

Ja, ik wil het gratis stappenplan
Picture of Michiel Brunet de Rochebrune
Michiel Brunet de Rochebrune

Senior financieel adviseur