Hypotheken • 4 min leestijd

Hypotheek oversluiten na scheiding: de ervaring van Max

Eva van Lieshout - op 10 juni 2020

Max Thuijs is een van de vele personen die zijn hypotheek heeft overgesloten bij Oversluiten.nl. Zijn maandlasten gingen van €929,- naar €564,-! We vroegen hem naar zijn ervaring tijdens het oversluiten van zijn hypotheek.

afbeelding-blog-review-1

“Kan je over een half uur terugbellen? Ik moet zo lesgeven!” Meneer Thuijs is op het moment druk bezig met het voorbereiden van zijn online lessen. Hij werkt namelijk als docent beeldende vorming op 2 middelbare scholen en tijdens de coronacrisis geeft hij al zijn lessen online. Na een half uurtje spreken we hem nog eens.

 

Hoe ben je destijds bij Oversluiten.nl terecht gekomen?

Meneer Thuijs was al bekend met Finalco, 1 van de oude namen van Oversluiten.nl. Een aantal jaar geleden sloot hij hier een lening af om zijn woning te kunnen verbouwen: “Ik heb jaren geleden mijn huis een stukje verbouwd. Ik en mijn toenmalige partner zijn toen terechtgekomen bij Finalco. Een aantal jaar na deze verbouwing wilde ik graag een financieel adviseur laten kijken naar mijn financiën. Ik heb toen gebeld naar Finalco en kreeg Remko aan de telefoon.” Remko is een van onze financieel adviseurs. Hij helpt onze klanten met het oversluiten van de hypotheek. “Via Remko kwam ik bij Oversluiten.nl terecht. Remko is bij me langs geweest.” Meneer Thuijs en zijn partner gingen uit elkaar maar hij wilde graag in het huis blijven wonen. Daarom wilde hij graag goed financieel advies. “Sommige financieel adviseurs kosten heel erg veel geld, maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer.” Zegt meneer Thuijs. En dat is ook zo. De online financieel adviseurs zijn meestal goedkoper, omdat ze geen dure kantoren hebben!

 

“Het is handiger en het kost minder tijd met een financieel adviseur”

Als we aan meneer de vraag stellen wat Oversluiten.nl precies voor hem heeft gedaan krijgen we het antwoord: “Allereerst moest het huis opnieuw getaxeerd worden. Oversluiten.nl heeft toen een taxateur geregeld. Daarnaast moesten er allerlei financiële documenten aangeleverd worden. Ik zag zelf op het gegeven moment door de bomen het bos niet meer! Dan is het gewoon veel handiger om een financieel adviseur in te schakelen. Bovendien kost dat ook minder tijd.” Onze financieel adviseur Remko liet aan meneer Thuijs weten welke documenten hij nodig had. Remko verwekte al deze opgestuurde documenten vervolgens. “Hieruit volgde een hypotheek die voor mij haalbaar zou zijn”, zegt meneer Thuijs, “waarmee ik gelukkig wel in mijn woning zou kunnen blijven wonen!”

>> lees meer over hypotheek oversluiten in onze gratis complete gids

 

Hoe heb je de oversluiting van je hypotheek ervaren?

“Het is eigenlijk allemaal heel prima geregeld.” Zegt meneer Thuijs. “Remko was altijd prima te bereiken en ook reageerde hij altijd heel snel!” Onze hypotheekadviseurs komen aan huis op bezoek. “Remko is een aantal keer hier geweest om alles persoonlijk uit te leggen. Je krijgt een hypotheek voor je neus met daarop 8 verschillende bedragen waaruit de hypotheek is opgebouwd.” Hij begint te lachen: “Leg maar eens uit wat het allemaal is! Remko heeft het allemaal harstikke fijn uitgelegd, maar zodra hij weg was, was ik het soms toch wel weer vergeten… Ik kon hem de vraag dan gewoon opnieuw stellen en kreeg opnieuw uitleg.”

 

Heb je nog andere partijen benaderd met hetzelfde probleem?

Meneer was voor de verbouwing zijn huis al terecht gekomen bij Finalco, de oude naam van Oversluiten.nl. “Ik heb geen andere partijen benaderd. De vorige keer, tijdens het verbouwen van ons huis, is het met Finalco allemaal prima gelopen. Erik heeft ons toentertijd geholpen.” Ook Erik is een van onze financiële adviseurs. “Toen was het goed en vertrouwd. We wilden het daarom gewoon nogmaals proberen en zien hoe het loopt. Als we er geen vertrouwen meer in hadden gehad, hadden we uiteindelijk echt wel voor iets anders gekozen. Remko was gewoon goed!”

Ad Viseur Oversluiten.nl bank

"Je zorgen voor deze zaken worden zo snel mogelijk uit de weg geholpen."

“Er werd ontzettend fijn gewerkt en snel”

Onze financieel adviseurs komen gewoon bij de klant langs! Makkelijk en efficiënt. “Ik ben nooit op kantoor geweest. Ik heb wel eens contact gehad met andere werknemers, bijvoorbeeld voor het aanleveren van informatie. Er werd ontzettend fijn gewerkt en snel! Er werd snel gereageerd. Je zorgen voor deze zaken worden zo snel mogelijk uit de weg geholpen, wat heel fijn is. Dat is voor mij het allerbelangrijkste geweest: niet met dat gevoel rond te hoeven lopen. Het kan namelijk best stressvol zijn.”

 

"Oversluiten.nl is hét platform om hypotheken, leningen en verzekeringen voordelig over te sluiten, zodat jij geld kan besparen. Wil jij zelf bekijken of je geld kan besparen door middel van het oversluiten? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan."
 
Mockup Hypotheek oversluiten gids
Hypotheek oversluiten: de gids

Ontvang gratis onze nieuwe hypotheek oversluiten gids!

Download de complete gids
Picture of Eva van Lieshout
Eva van Lieshout