lening oversluiten ING
Leningen • 2 min leestijd

Lening oversluiten: ING of onafhankelijk adviseur?

Michiel Brunet de Rochebrune - op 23 september 2020

Het verschil bij lening oversluiten tussen ING en een onafhankelijk adviseur is groot. Ontdek zelf in dit artikel wat een onafhankelijk adviseur voor jouw lening kan doen.

Via jouw huisbank ING kun je jouw lening oversluiten. Met een beetje geluk krijg je een paar tiende procent lagere rente. Of je pakt het gelijk grondig aan en je kiest voor de onafhankelijke adviseur. De besparing bij het oversluiten zal groter zijn doordat de onafhankelijke adviseur kan kiezen uit meerdere banken, en niet alleen de ING. Je ontdekt in dit artikel wat een onafhankelijk adviseur voor jou kan doen.

Er zijn tientallen banken waar je een lening kunt afsluiten. Vreemd genoeg vraagt de ene bank een hogere rente dan de andere. Banken bepalen hierin namelijk hun eigen beleid. Kijk dus verder dan de ING waar je ook je betaalrekening hebt.

ING rekent niet met lage rente bij lening oversluiten

De laagste rentes op leningen worden niet aangeboden door banken als ING, Rabobank en ABN Amro. Dat is ook niet nodig, zij hebben namelijk trouwe klanten die blijkbaar bereid zijn om meer te betalen om bij één van de bekende banken te zitten. Wat veel mensen niet weten is dat kleinere banken vaak bij de grote banken horen. Zo is de Freo bank onderdeel van de Rabobank en Defam van de ABN Amro.

Opmerking van Ad Viseur

lening oversluiten ING

"De banken ING, Rabobank en ABN Amro spelen het slim. Ze hebben veel Nederlanders al als klant en bieden hen graag ‘dure’ leningen aan. De Nederlanders die goed op hun centen letten bedienen ze ook, maar dan via de kleinere banken waar ze ook eigenaar van zijn."

Alleen keuze uit eigen assortiment bij lening oversluiten ING

Door de onafhankelijkheid kijkt de adviseur verder dan één bank. Er zijn tientallen geldverstrekkers en één daarvan past het beste bij jou. Je moet namelijk niet alleen op zoek naar de laagste rente. De voorwaarden moeten ook goed zijn en de looptijd moet goed passen bij jou en bij jouw maandelijks budget. Je wilt zo snel mogelijk weer van de lening af, maar de maandlasten moeten goed betaalbaar zijn. 

Een onafhankelijke adviseur zoekt de lening die bij jou past. En helpt jou bij het vergelijken van banken om je lening over te sluiten. De adviseur van de ING-bank zoekt ook naar de beste lening, maar wel binnen hun eigen beperkte assortiment.

Een onafhankelijk adviseur houdt jouw lening constant in de gaten

Het kiezen van de lening met de laagste rente en de beste voorwaarden is een momentopname. Als de rentes de komende maanden verder zakken krijg je graag een seintje van je adviseur dat je goedkoper kunt door het oversluiten van de lening. Daar zal de ING jou waarschijnlijk niet over bellen. Zij laten het graag zoals het nu is. Een goed onafhankelijk adviseur laat jou gedurende de looptijd áltijd weten wanneer je weer kunt besparen op je lening.

Via een onafhankelijk adviseur is er meer mogelijk

De ING en andere banken zijn kritisch bij het afsluiten van een lening. Als onafhankelijk adviseur weten wij bij welke bank je een lening kunt afsluiten en welke banken jou mogelijk afwijzen. Zo zijn er banken die kritisch zijn in het verstrekken van een lening bij mensen met een tijdelijk dienstverband en een andere bank is daar juist ruimhartig in. Bij ons heb je dus een grotere kans dat het oversluiten van je lening ook echt lukt.

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen op jouw lening? In een adviesgesprek zoeken wij het graag samen met jou uit.

lening oversluiten ING
Advies van een onafhankelijk adviseur

Laat een onafhankelijk adviseur gratis naar jouw dure ING lening kijken

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek
Picture of Michiel Brunet de Rochebrune
Michiel Brunet de Rochebrune

Senior financieel adviseur